Waarom een cyber security nulmeting onmisbaar is.

Welkom bij de laatste blogpost van onze serie voor Oktober Cybersecurity Awareness Maand. In eerdere blogs hebben we besproken hoe je technische beveiliging kunt versterken, pentests kunt uitvoeren en je medewerkers kunt trainen in security awareness. In deze laatste post richten we ons op een cruciale stap die vaak over het hoofd wordt gezien: het…

Meer

Aangepaste elektrische fiets aftrekbaar als zorgkosten?

Kan de aanschaf van een elektrische fiets als deze moet worden aangepast en/of op maat moet worden gemaakt voor een zieke of invalide aangemerkt worden als aftrekbare zorgkosten? En hoe zit dat dan als de kosten van een dergelijke fiets mogelijk vergoed kunnen worden via de WMO bij de betreffende gemeente?

Meer

Staat geschillenregeling een fiscale eenheid btw in de weg?

Heeft u meerdere ondernemingen, dan kunt u onder voorwaarden een fiscale eenheid voor de omzetbelasting vormen. Van belang is met name dat alle deelnemers op financieel, organisatorisch en economisch gebied dusdanig nauw verweven zijn, dat zij een eenheid vormen. Kan een geschillenregeling een fiscale eenheid in de weg staan?

Meer

Hoogte zakelijke rente moet onderbouwd worden

Als commerciële partijen met elkaar afspraken maken betreft bijvoorbeeld het verstrekken van een zakelijke lening, moet ook de afgesproken rente in principe zakelijk zijn. Hoe bepaal je welk rentetarief zakelijk is en wat zijn bepalende factoren? Een casus.

Meer

Giftenaftrek ook bij koppelverkoop?

Goede doelen proberen op tal van manieren hun donateurs te bewegen tot het verstrekken van een gift. Onlangs is de Belastingdienst ingegaan op de vraag of een gift aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) in combinatie met de aanschaf van een dienst, aftrekbaar is.

Meer

SPRILA-subsidies op onderdelen nog mogelijk

Ondernemers die op eigen terrein of op gehuurd terrein een infrastructuur aanleggen voor het laden van elektrische voertuigen, konden vanaf 24 september 2024 SPRILA-subsidie aanvragen. De subsidie was voor sommige onderdelen al snel overtekend. Voor andere onderdelen is nog wel een subsidieaanvraag mogelijk.

Meer

Zachtere landing handhaving op schijnzelfstandigheid zzp’ers

Er is veel onrust ontstaan bij bedrijven en organisaties inzake het werken met zzp’ers na 1 januari 2025. Dan vervalt namelijk het zogenaamde handhavingsmoratorium op schijnzelfstandigheid, dat de Belastingdienst al langere tijd hanteert. De Belastingdienst gaat vanaf 2025 dus weer handhaven. De Tweede Kamer heeft verzocht om een zachtere landing.

Meer

Het belang van een security awareness programma voor medewerkers.

In deze derde blogpost van onze serie voor Oktober Cybersecurity Awareness Maand richten we ons op een vaak onderschatte maar cruciale factor in de beveiliging van je organisatie: je medewerkers. Technische beveiligingsmaatregelen zijn essentieel, maar zonder een goed security awareness programma blijven er gaten in je verdediging. In deze post bespreken we hoe je een…

Meer