Pand

Op 1 augustus 2017 is Kaap Hoorn verhuisd naar de Nieuwe Steen 37 in Hoorn. In de opdracht aan de architect (Margje Teeuwen) is verzocht om te werken met duurzame materialen. In het pand is er gewerkt met producten als bamboe (vloer), vilt (lampen en stoelen) en mos (visual). Een groot deel van de (led-)verlichting werkt op basis van bewegingssensoren, om onnodige verspilling te voorkomen. Daarnaast is het pand voorzien van (het hoogst mogelijke aantal) zonnepanelen.

Werkplekken

Elke medewerker binnen Kaap Hoorn beschikt over een elektrisch verstelbaar bureau. Dit bied medewerkers de mogelijkheid om staand en zittend te werken. De bureaustoelen zijn op de medewerkers afgesteld en dit wordt ook regelmatig nagelopen. Verder wordt er gewerkt met draadloze toetsenborden en muizen wat zorgt voor een optimale zit- of stahouding.

Er zijn ook werkplekken met stoelen van Spindl. In tegenstelling tot een standaard bureaustoel is het bij de Spindl stoelen de bedoeling dat je je balans zoekt en automatisch blijft zoeken, nadat je goed bent gaan zitten op het midden van de zitting.

Digitalisering

Kaap Hoorn is volledig gedigitaliseerd. Dat wil zeggen dat gegevens digitaal kunnen worden aangeleverd, digitaal worden verwerkt en digitaal worden uitgebracht. Naast het gebruik van een scan- en herkensysteem voor inkomende facturen worden administratieve systemen aangeboden waarmee het proces volledig digitaal kan worden ingericht.

 

Binnen Kaap Hoorn wordt ook gestimuleerd om zo min mogelijk documenten te printen. Niet alleen in verband met het milieu maar ook het risico van dataverlies wordt hiermee verminderd.

Sociale maatschappelijke betrokkenheid

Kaap Hoorn stimuleert sociale maatschappelijke betrokkenheid. Zo is één van de oprichters van Kaap Hoorn al jaren betrokken als penningmeester van de grootste voetbalclub van Hoorn, Always Forward. Vanuit die hoedanigheid wordt de boekhouding van Always Forward kosteloos verzorgd.

 

Kaap Hoorn is betrokken bij het project Talent United. Een initiatief waar Westfriese talenten ondersteund worden in hun weg naar de top. Daarnaast zijn diverse medewerkers van Kaap Hoorn als vrijwilliger actief bij (sport)verenigingen of stichtingen.

 

Verder draagt Kaap Hoorn een aantal goede doelen een warm hart toe. Al jaren is Kaap Hoorn op verschillende manieren betrokken bij Stichting Kinderfonds Mama’s en wij ondersteunen FoodVillage met het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast worden ook andere doelen ondersteund zoals een campagne gericht op het verminderen van pesten op scholen.

Draagt een warm hart toe aan

Kinderfonds Mama’s

Voetbalvereniging Always Forward

Food Village

Talent United

Stichting tegen zinloos geweld

Westfriese Golfclub

Inloophuis Pisa

Doneer een mondkapje

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.