Ik ben Ronald Schipper en werk sinds 2018 als accountant bij Kaap Hoorn. Na het behalen van mijn AA-titel in 2012, heb ik in 2021 mijn opleiding tot Register Belastingadviseur (RB) succesvol afgerond. Bij Kaap Hoorn draag ik medeverantwoordelijkheid voor zowel de samenstel- als de administratieve afdeling en fungeer ik als een aanspreekpunt voor onze klanten.

Mijn carrière begon bij PwC, waar ik als assistent-accountant ervaring opdeed in zowel de controle- als de samenstelpraktijk. Na deze periode werkte ik meer dan negen jaar bij een middelgroot accountantskantoor in een vergelijkbare rol. Daar ontwikkelde ik mij tot eindverantwoordelijk accountant van de samenstelafdeling, waarbij ik leiding gaf aan het accountancyteam en verantwoordelijk was voor een divers klantenbestand binnen het MKB.

Bij Kaap Hoorn ben ik betrokken bij samenstel- en administratie klanten en verricht ik pre-audit werkzaamheden voor controleplichtige vennootschappen. Ik ben actief betrokken bij diverse adviseringstrajecten, voornamelijk fiscale vraagstukken, maar ook daarbuiten zoals bij de implementatie van nieuwe ERP-systemen bij onze cliënten.

Ik heb ruime ervaring met klanten uit diverse sectoren zoals de productie, bouw, horeca, en detailhandel. Mijn specialisaties omvatten het begeleiden van DGA-ondernemingen, jaarverslaggeving en vaktechniek.

Privé geniet ik de momenten die ik doorbreng met mijn gezin, waaronder mijn vrouw Lonneke en onze kinderen Stijn en Anna. Mijn interesse voor voetbal is groot, en ik ontspan graag tijdens vakanties en gezellige uitstapjes met mijn gezin.