Mijn naam is Coen Appelman. Ik ben met ingang van 1 januari 2017 als partner toegetreden tot Kaap Hoorn en ben verantwoordelijk voor de fiscale adviespraktijk, die wij in Kaap Hoorn Belastingadviseurs B.V. hebben ondergebracht. Een verdere uitbreiding van de dienstverlening van Kaap Hoorn!

Ik ben in 1995 begonnen bij PwC, en heb daar ruim 21 jaar als belastingadviseur gewerkt in Amsterdam en in Alkmaar. Mijn klantenkring bestond voor een groot deel uit familiebedrijven en hun aandeelhouders, zowel nationaal als internationaal, en daarnaast ook uit vermogende particulieren, alsmede maatschappelijke ondernemingen en non-profit organisaties. Ik ben lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).

De informele werksfeer, korte lijnen naar klanten en collega’s en de combinatie van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en persoonlijke betrokkenheid hebben mij het meest aangesproken bij Kaap Hoorn. Wij zijn daarnaast continu bezig om verder te groeien in kwaliteit en dienstverlening.

Ik ben vooral gespecialiseerd in familiebedrijven en DGA’s. De dynamiek van deze ondernemingen en ondernemers in binnen- en buitenland is voor mij dagelijks een uitdaging. Ik heb ook veel ervaring met vermogende particulieren en ondernemers, en de thema’s die voor hen belangrijk zijn, zoals estate planning, structurering en compliance. Verder adviseer ik bijvoorbeeld bij herstructureringen, fusies, transacties, internationale vraagstukken, boekenonderzoeken en fiscale procedures. Ik heb ervaring binnen verschillende branches zoals vastgoed, Retail, Wholesale en agribusiness.

Naast mijn werk heb ik de afgelopen jaren diverse nevenactiviteiten gehad zoals het besturen van externe stichtingen, een adviesfunctie bij een bank en ik ben betrokken geweest bij een aantal sociale projecten. Op dit moment ben ik betrokken bij een charitatieve instelling. Verder doe ik graag aan sport (hardlopen, wielrennen, voetbal, schaatsen en skiën) en ik heb (mede dankzij mijn vrouw Valérie) een passie voor Frankrijk.