Nieuwsbrief Corona nr. 8/2020

Corona: De inkt van het tweede steunpakket voor ondernemers is nog niet droog of het kabinet maakte donderdag 28 mei alweer een aantal belangrijke wijzigingen bekend. 

Welke wijzigingen zijn dat? Het tweede steunpakket wordt met een extra maand verlengd tot en met september. De compensatie vaste lasten (Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb) is verhoogd naar maximaal € 50.000 bij een omzetverlies van minstens 30%. Tevens wordt een ontslagboete van 5% in de NOW 2.0 opgelegd als niet aan de voorwaarden is voldaan bij ontslag van meer dan 20 werknemers en is het bedrag van de Corona Overbruggingsregeling verhoogd naar € 200 miljoen.

Lees meer hierover in DEZE nieuwsbrief!

 

Let op:

Wij willen voldoen aan de wens om actueel te zijn. Maar terwijl we schrijven, komen er vanuit de Rijksoverheid telkens nieuwe aanvullingen op of verbeteringen van (nieuwe) regelingen. Deze nieuwsbrief nr. 8/2020 is geschreven met de kennis tot en met vrijdag 29 mei 2020.

 

Also available in English.

Heeft u vragen over een van de in dit memo genoemde mogelijkheden, of wenst u assistentie hierbij, dan kunt u contact opnemen met Ruud Winter (via ruudwinter@kaaphoorn.net of 0229-799800) ons centraal aanspreekpunt ten aanzien van deze coronamaatregelen.