Mijn naam is Martijn Zweet, geboren en getogen Westfries. Sinds januari 2022 ben ik werkzaam als senior belastingadviseur bij Kaap Hoorn.

Na in 1999 mijn studie Fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond ben ik gestart als junior belastingadviseur bij een middelgroot accountantskantoor in Alkmaar. Na tien jaar vond ik het tijd om verder te kijken en stapte ik over naar een Amsterdams MKB kantoor. Ondanks dat Alkmaar en Amsterdam geografisch niet ver uit elkaar liggen, bleek het toch een andere wereld. Ik heb daar ontzettend veel geleerd en die ervaring gebruik ik nu nog iedere dag. Het starten van een gezin maakte werken in Amsterdam niet ideaal en bovendien trok de wereld “boven het kanaal” mij steeds meer. Via tussenstapjes heb ik nu uiteindelijk mijn plekje gekaapt bij Kaap Hoorn. De nuchtere werksfeer past mij helemaal en ik ben dan ook vol energie om onze klanten te helpen.

Ik houd mij met name bezig met het adviseren van MKB-bedrijven en hun eigenaren. Ik bied graag een luisterend oor en denk mee. Mocht er actie nodig zijn, dan schakel ik door. Ik doe het dan samen met de klant. Mijn doel is dan om een oplossing te bieden die past bij de situatie.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en ik hoop dit jaar mijn derde marathon te lopen. Verder geniet ik van wandelingen met mijn vriendin en sta ik langs de lijn bij de sportwedstrijden mijn kinderen aan te moedigen.